Duurzame inzetbaarheid

Steeds meer bedrijven hebben, mede vanuit het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, aandacht voor het thema Duurzame inzetbaarheid.

De kracht van 'duurzame inzetbaar kunnen werken' zit in de verbinding tussen mens en organisatie.

Een beleid op duurzame inzetbaarheid voor uw medewerkers is gericht op ontwikkeling, gezondheid, opleiding, motivatie, werk-privé balans: de optelsom van factoren, die een bijdrage leveren aan vitale en duurzaam inzetbare medewerkers. Tegelijkertijd is een helder beleid, draagvlak, werkwijzen, structuren, techniek en teamspirit nodig om effectief te kunnen reageren op de veranderingen in het bedrijf en in de markt. Vitale organisaties laten medewerkers floreren en optimaal presteren en gunnen medewerkers geluk, gezondheid en succes, vooral ook ná de werkbare leeftijd.

Investeren in duurzame inzetbaarheid betekent kwaliteitswinst:

'Vitale medewerkers zorgen immers voor een vitale organisatie'

Triple Dynamixs Preventie & Coaching adviseert en ondersteunt u met een helder stappenplan in de ontwikkeling naar duurzame inzetbaarheid of anders gezegd naar organisatie - en mens vitaliteit. Het reproduceerbare gezondheidsonderzoek en onze groepsgewijze en individuele dienstverlening passen uitstekend in een duurzame inzetbaarheids- en vitaliteitsbeleid. Samen met onze samenwerkingspartners ondersteunt Triple Dynamixs Preventie & Coaching u, vanuit één-loket-gedachte, met een volledig pakket. Onze voortgangsbewakingsmonitor zorgt ervoor dat u controle houdt op het proces.

 ESF Proof

Triple Dynamixs ontzorgt u bij de aanvraag voor ESF gelden voor duurzaam inzetbaarheidstrajecten!

Meer weten? Neem dan gerust contact op, wij komen graag bij u langs.

Vitaliteit gaat verder waar duurzame inzetbaarheid stopt