Geef CANS geen kans

De oorzaak voor het optreden van CANS ligt veelal in een optelsom van dezelfde activiteit van een lichaamsdeel met een relatief lage belasting.

CANS, voorheen genoemd RSI, betekent in het Engels Complaints of Arms, Neck and Schoulder, in het Nederlands vertaald: Klachten aan Armen, Nek en Schouder: het is in feite een algemene verzamelnaam. CANS, een benaming, die vaak inhoudelijk niet goed begrepen wordt en waar, op basis van onwetendheid, veelal een zware stempel op kan liggen.

Met enige regelmaat hebben beeldschermmedewerkers klachten aan rug, nek, schouder, armen of een combinatie daarvan. Vaak is de gedachte dan: "Hoe kan dit? Ik verricht geen lichamelijk zware inspanning."

Helaas onderschatten veel beeldschermwerkers de risico`s op langere termijn en wachten ze te lang met ondernemen van actie. En vanuit een onbekendheid wordt de boosdoener veelal gezocht in de ergonomische omstandigheden op het werk. Dat biedt lang niet altijd afdoende resultaat.

Ergonomie van de werkplek
Goede ergonomische omstandigheden zijn zeker van groot belang. Echter evenzo belangrijk is de rol van de medewerker zelf: de lichaamshouding, het lichaamsgebruik in de eigen werkomgeving en het juiste gebruik van de ergonomische middelen

Sneller herstellen
Het liefst wil je zo snel mogelijk van de klachten of het ongemak of dit voorkomen. Met een voor jouw problematiek toegespitste `gebruiksaanwijzing` en begeleiding kun je zelf meer oplossen en zelf meer voorkomen dan je misschien denkt.

Wij zijn gespecialiseerde Coaches en helpen je graag op weg bij het oplossen en voorkomen van CANS. Geef CANS geen kans.

Succesvolle aanpak is combinatie van mens en ergonomie