Werkwijze

De oorzaak van overbelastingsklachten ligt veelal in HOE je het lichaam gebruikt op het werk en in de vrije tijd.

Steeds minder draait het daarbij om zogenaamde ‘passieve’ therapieën (massage, oefeningen). Het accent komt meer en meer te liggen op het aanleren van Zelfzorg. Zelfzorg staat voor alle handelingen die een mens bewust verricht ten behoeve van de eigen gezondheid.

Zelfzorg beleid
Ons beleid is gericht op Zelfzorg en bestaat uit:

  • Kennisoverdracht met professionele voorlichting
  • Aanleren van Dynamisch & Gezond Lichaamsgebruik, wat toepasbaar is op het werk en in de vrije tijd

Een logische gedachte lijkt misschien, dat is niets voor mij, dat lukt mij nooit! De macht van de gewoonte doorbreken vergt aandacht en tijd. U zult, net als vele anderen, merken dat het ‘andere’ lichaamsgebruik niet vanzelf gaat en dat het een kwestie is al doende leren.

Onze Coaches maken daarom gebruik van training- en voorlichtingsmiddelen om dit leerproces actief ondersteunen. Bovendien maken wij gebruik van trainingsschema’s met oefeningen, die bedoeld zijn om het lichaam weerbaarder, beter belastbaar te maken.

Door de oorzaak aan te pakken, kunnen klachten sneller herstellen en wordt de kans op herhaling sterk verkleind. De oplossing ligt in Zelfzorg en Dynamisch & Gezond Lichaamsgebruik op het werk en in de vrije tijd. Wil je nog wachten tot de klachten erger worden of steeds terugkomen? Je kunt er zelf meer invloed op hebben dan je denkt.

Mocht je meer informatie willen, neem dan gerust even contact met ons of mail je vraag aan [email protected]. We voorzien je graag van informatie en/of een advies.

Je kunt meer zelf oplossen dan je denkt